Recepttest

Tigerrutor

/image1-2.jpg

 

Ingridienser:

250 gram Smör

3 1/4 dl Socker

3 ägg

4 1/2 dl Vetemjöl

1 1/2 tsk Bakpulver

1 dl Mjölk (Går även med Grädde)

2 1/2 msk Kakao

Skal från Apelsin (Jag använde 1 tsk Vaniljsocker istälet)

 

Ugn:175 grader

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst.

2. Tilsätt ett ägg i taget under omrörning

3. Blanda mjöl och bakpulver

4. Rör ner mjölblandningen tillsammans med mjölken(grädde) i smörsmeten

5. Häll hälften av smeten till en annan bunke 

6. Smaksätt hälften av smeten med kakao och andra delen med Apelsinskal (Jag använde Vanijsocker ist.)

7. Smörj och bröa en långpanna

8.Klicka ut Ljus och mörk om vartannat (Jag klickade ut först Ljus smet på ena halvan av plåten och sen Mörk smet på andra halvan och sen klickat jag ut varannan smet på respektive sida)

9.Grädda i nedre delan av ugnen i 25 - 30 min

 

Skrivet 5/9-17 kl.11.00